domingo, 23 de septiembre de 2012

Per a la construcció d'un estat nou.


Prenem consciència en primer lloc de que ens trobem en un procès deconstituent, terme que a pres vigència i que fa referència al procès pel qual hem de desmuntar l'estructura politico-social que regeix les nostres vides amb la finalitat de fer net i construir una de nova, sustentada en el respecte a les persones i que neixi de la voluntat del poble.

La societat, tots els sectors socials, es manifesta en aquest sentit. Les manifestacions per la independència, les ocupacions de les places, les vagues generals i sectorials, la convocatòria per ocupar el congrés dels diputats a Madrid. Totes elles són mostres de com el poble, tots nosaltres, reclamen ja no que se senti la nostra veu en les cambres del poder, si no que la nostra veu sigui la que pren les decisions.

S'ha obert clarament des de l'any passat amb la ocupació de l'espai plic després de la manifestació del 15 de Maig un procés deconstituent, un "reset" a tota l'estructura social. Només les deficients tasques actives es resisteixen a tancar el sistema per tornar a començar, tanmateix no són conscients de que ja hem pitjat el botó de l'ordinador i el nucli del sistema, la conciència, ja ha començat els preparatius per deixar la pantalla en negre i tornar a començar.

Aquesta oportunitat no la tenim cada dia. Parlo per catalans, espanyols. Sembla que els uns amb la manifestació de l'11S i els altres amb la del 25S estan plenament implicats en aquest procès deconstituent. Hem de construir un estat nou, si us plau, no el fem com aquest, ple de paraules boniques i d'accions buides.

Retrobem el sentit de la vida, tinguem present l'empatia, el criteri, la vivència, el temps com una eina. Siguem plenament conscients del moment que s'esdevé i construim amb paciència. Volem un nou estat, no un igual que el que tenim amb un nom diferent.

Els governs no poden donar l'esquena a una majoria social que els hi demana que marxin, han de ser conscients que no tenen legitimitat social, si no ho són ja. EL sciutadans de tots els altres països han de veure que el nostre govern no te el suport del poble.

Dimarts 25 de setembre encerclem el Congrés a Madrid, i el Parlament a Barcelona, fins que els dirigents polítics dimiteixin i donin pas a un nou procés constituent. Punt.

#yotambiénsoypromotordel25s



No hay comentarios:

Publicar un comentario